Zaznacz stronę

20 marca 2018 r. kolejna grupa studentów I roku kierunku logistyka, w ramach zajęć dydaktycznych z zarządzania produkcją i usługami, uczestniczyła w wizycie studyjnej w opolskiej palarni kawy HARD BEANS COFFEE ROASTERS SP. Z O.O. (HBCR).

Działalność HBCR oparta jest na specjalizacji w przetwórstwie kawy wysokiej jakości, z wykorzystaniem nowatorskich systemów zarządzania strategicznego – z jasno zdefiniowaną wizją, misją i celami strategicznymi organizacji.
Firma powstała w 2017 r., w oparciu o długoletnie doświadczenia właścicieli i pracowników kawiarni Kofeina Art Cafe z Opola, uznanej za najlepszą kawiarnię Specialty w Polsce w 2016 r. (według plebiscytu Specialty Coffee Association Poland).

Fascynującą historię pasji „obcowania” z kawą – uwarunkowań zakupu zielonego ziarna kawy, jego przechowywania i palenia, dystrybucji i sprzedaży kawy, alternatywnych metod jej parzenia oraz oceny sensorycznej kawy i jej naparów przekazywał uczestnikom Pan Krzysztof Barabosz z HBCR.

Organizatorem spotkania była dr Anna Mijal z Katedry Organizacji i Zarządzania WE UO.