55-lecie pracy naukowo-dydaktycznej Profesora Piotra Blaika
W czwartek, 30 czerwca 2022 roku, w Wyższe Szkole Zarządzania i Administracji w Opolu miało miejsce wyjątkowe wydarzenie. 55-lecie pracy naukowo-dydaktycznej świętował Profesor Piotr Blaik, wybitna postać polskiej logistyki, założyciel i wieloletni kierownik Katedry Logistyki i Marketingu na Wydziale Ekonomicznym Uniwersytetu Opolskiego, a także wieloletni pracownik i kierownik (do dnia dzisiejszego) Katedry Logistyki i Marketingu w Wyższe Szkole Zarządzania i Administracji w Opolu. Dzięki uprzejmości Redakcji „Gospodarki Materiałowej i Logistyki” majowy numer tego prestiżowego czasopisma został w całości poświęcony Jubileuszowi Profesora Piotra Blaika, Z okazji jubileuszu najbliżsi wychowankowie Profesora – dr Tadeusz Pokusa, profesor Wyższej Szkoły Zarządzania i Administracji w Opolu (jednocześnie prorektor tej uczelni) oraz dr hab. inż. Rafał Matwiejczuk, profesor Uniwersytetu Opolskiego (również prorektor tej uczelni), a także ich współpracowniczki, dr Sabina Wyrwich-Płotka, dr inż. Iwona Pisz oraz mgr inż. Marlena Jaworska – przygotowali specjalne artykuły naukowe, które zostały opublikowane w majowym numerze „Gospodarki Materiałowej i Logistyki”.
Uniwersytet Opolski przywiązuje dużą wagę do poszanowania prywatności użytkowników odwiedzających serwisy internetowe Uczelni. W celu optymalizacji usług, umożliwienia prawidłowego funkcjonowania i zapisywania ustawień poszczególnych użytkowników, strony internetowe Uniwersytetu Opolskiego wykorzystują tzw. cookies (z ang. ciasteczka). Cookies to małe pliki tekstowe wysyłane przez serwis do przeglądarki internetowej użytkownika na urządzeniu końcowym (komputer, smartfon, tablet, itp.). W tym miejscu możecie Państwo podjąć decyzję dotyczącą typów plików cookies, które będą wykorzystywane w tym serwisie internetowym. Klikając Ustawienia możesz wybrać jakie cookies opcjonalne będą stosowane. Wyrażoną zgodę można wycofać w dowolnym momencie zmieniając wybrane ustawienia. Klikając Zaakceptuj wszystko zgadzasz się na użycie plików cookie i podobnych technologii we wszystkich wskazanych poniżej celach. Możesz odrzucić stosowanie cookies opcjonalnych klikając Odrzuć wszystkie.
Więcej informacji:
Polityka prywatności